Kirjoitettu 20.4.2024

Kevätkokous 20.4.2024 Tampere

https://www.facebook.com/share/p/d5HR48F7s7UUY

 

Kirjoitettu 1.11.2023

Peruspuurtajien syyskokouksen henkilövalinnat vuodelle 2024

Peruspuurtajat ry:n syyskokous pidettiin 28.10 Tampereella kirjasto Metsossa. Valinnat vuodelle 2024 olivat seuraavat:
Puheenjohtajana jatkaa Ari Perämaa, (Vesilahti, Teollisuusliitto jäsen) aloittaen kuudennen kauden peräkkäin. Muut hallituksen jäsenet ovat Kirsi-Maarit Asplund (Tampere, PRO jäsen), Vesa Huttunen (Helsinki, Teollisuusliitto jäsen), Antti Hölttä (Mikkeli, PAM jäsen), Ari Jussila (Vantaa, Rakennusliitto jäsen), Seppo Tamminen (Mänttä-Vilppula, Teollisuusliitto jäsen) ja varajäsen Kari Saarinen (Rakennusliitto jäsen, Nokia).
Peruspuurtajat ry.
Hallitus

Kirjoitettu 30.7.2023

Puoluekokous 12.-13.8.2023

Tervetuloa poikkeamaan Peruspuurtajien pisteessä puoluekokouksessa.

https://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/katso-taalta-ps-puoluekokouksen-ehdokkaiden-esittelyt/

Kirjoitettu 19.6.2023

Matti Putkonen suivaantui valheista

https://demokraatti.fi/matti-putkonen-uhkaa-myllykirjeella-suivaantui-valheista

https://demokraatti.fi/akt-sai-putkosen-myllykirjeen-valiton-vastareaktio

Kirjoitettu 2.2.2023

Rakennusliitto

Perusuomalaisten jäsen oletko ehdolla Rakennusliiton liittokokousvaaleissa 22.2.–1.3.2023.

Jos olet, niin ota yhteyttä Peruspuurtajiin peruspuurtajat@nullgmail.com

Kirjoitettu 2.2.2023

Teollisuusliitto

Perusuomalaisten jäsen oletko ehdolla Teollisuusliiton liittokokousvaaleissa

10.–31.3.2023. Jos olet, niin ota yhteyttä Peruspuurtajiin peruspuurtajat@nullgmail.com

Kirjoitettu 2.2.2023

Tekniikan Akateemiset ry

Perusuomalaisten jäsen oletko ehdolla Tekniikan Akateemiset ry:n valtuustovaaleissa?

Jos olet, niin ota yhteyttä Peruspuurtajiin peruspuurtajat@nullgmail.com

Kirjoitettu 26.7.2022

Peruspuurtajat mukana Valkeakosken Työväen Musiikkitapatumassa 29.-30.7.2022

Kirjoitettu 2.8.2021

Mitä mieltä ovat puoluesihteeriehdokkaat Peruspuurtajista

Kysyimme puoluesihteeriksi haluavilta seuraavat kysymykset:
Mitä mieltä olet ay-liikkeestä ja puolueen alaisuudessa toimivasta Peruspuurtajista?
Alla heidän vastuksensa:

Simo Grönroos
Ay-liike ei enää edusta suomalaisia duunareita vaan on lähtenyt elinkeinoelämän etujärjestöjen lailla kannattamaan ulkomaisen halpatyövoiman maahantuloa ja maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa, joka heikentää teollisuuden toimintaedellytyksiä ja työllisyyttä. Peruspuurtajat on vielä lähtökuopissaan, mutta oikein kehitettynä siitä voisi tulla puolueen ay-toimintaa tukeva/koordinoiva taho, joka keskittyisi ay-vaaleissa puolueen listojen rakentamiseen ja vaalien käymiseen, jotta liittoja saisi käännettyä oikeampaan suuntaan, mikä ei olekaan mikään helppo tehtävä.

Venni Härkönen
Ei vielä saatu vastausta.

Henna Kajava
Aikalailla Halla-ahon kannalla. Hänen eräs parhaista puheistaan oli mielestäni tuo, joka käsitteli paikallista sopimista. Niin pitkään, kun maahanmuutto jatkuu käytännössä vapaana ja työvoimareservi on täällä globaali, työehdoista ei voida juuri joustaa, koska muuten se johtaa erittäin epäsuhtaiseen ja epäterveeseen neuvotteluasemaan työnantaja- ja työntekijäosapuolien välillä. Silloin työehdot ja palkat dumpataan.
Pienyrittäjien toimintaa tulisi kyllä helpottaa siten, että paikallinen sopiminen olisi heillä vapaampaa.
Työntekijöiden puolta pitäminen vaikuttaa Peruspuurtajissa hyvältä ja puolustettavalta asialta. En kyllä tunne juurikaan Peruspuurtajien toimintaa vielä.

Jyrki Lohi
Kiitos kysymyksestäsi, Kirsi-Maarit. a) ay-liike on mahdollistanut saavuttamamme kansallisen hyvinvoinnin. b) puolueemme tulisi määrätietoisesti tukea erillisjärjestöjään yhteisen etumme vuoksi. c) olen osallistunut alusta alkaen Perusäijien toimintaan. Kokisin tärkeänä erisllisyhdistystemme yhteistyötä PS menestyksen takaamiseksi! ❤

Arto Luukkanen
Kaikki ryhmät, jotka toimivat lojaalisti ja uskollisesti PS puolueessa sen päämäärien parhaaksi ovat ok. Meitä on paljon ja olemme erillaisista taustoista. PS on työn ja kohtuuden puolue. Samoin se kokoaa yrittäjiä (Perusyrittäjät) samaan puolueeseen. Senioreja, ja nuorisoa. Olemme perhe!

Jarno Manni
Ei vielä saatu vastausta.
Markku Palomäki
Hei! kiitos kysymyksestä. Ay-liikkeestä herää tietysti monenlaisia ajatuksia. Sen liiallinen vasemmistolainen politikointi ja heidän populisiminsa on häirinnyt aika-ajoin. Olen kuitenkin kuulunut itse ammattiliittoon vuodesta 1987 ja pidän ammattiliittoja niitä tärkeinä. Puolueemme ei ole juurikaan saanut isoa jalansijaa niissä, sikäläisiä vaaleissa, toimihenkilöissä jne. Ääniä tietysti keräämme. Luonteeseemme ja toimintamalleihin ei kuitenkaan kuulu sen kaltainen äänten kerääminen ja keskittäminen kuin demareilla ja Vasemmistoliittolaisilla. Syynä lienee meidän laajempi ajattelu, jossa ajattelemme kuntalaisten, kunnan tai maan etua, lähtemättä vain esim. puolustamaan omaa luottamusmiestämme ja omaa työpaikkaamme. Peruspuurtajien päämäärät näyttävät olevan samoja kuin puolueenkin. En tunne sen paremmin sen toimintaa, joten en osaa sen enempää kommentoida. Periaatteessa kaikki työ puolueen päämäärien toteutumiseksi on tarpeellista, mikäli on uusia tapoja ja osaamista saada kannattajia, ääniä ja jäseniä, niitä kannattaa hyödyntää.

Helena Michiko Tanaka
Peruspurtajat on hyvä toiminta koska meidän Peruspurtajan ryhmässä on jäsenet monesta eri ammattiliitosta. Jos voimme vaikuta politiikka ammattiliiton kautta se voi taistella demarin kanssa joka vaikuta ammattiliitosta. Kuin tiedämme jäsenmaksu ammattiliitosta menee rahoittamaan lopussa vuokra-asunto mafioihin. Enemmän persun vaikuttaja liitossa voi estä monopolia ja ammattiliitot voivat takaisin alunperin liiton tarkoitus; orjuuden estäminen. Olen Erton jäsen ja olen Peruspurtajat ryhmässä ☺️.

Maiju Tapiolinna
Perinteiset ammattiliikkeet näen työllisyyden estäjinä ja oman taloudellisen edun tavoittelijoina. Valtaosa ammattiliikkeistä on syntynyt poliittisen suuntauksen kautta, eivätkä edusta tätä päivää. Ammattiliikkeillä on hallussaan valtava nettovarallisuus, eivätkä ne yleishyödyllisinä yhteisöinä maksa veroja. Esimerkiksi vuokrataloyhtiö VVO on ammattiliittojen omistuksessa ja sen jakamat osingot kilahtavat suoraan ammattiliittojen kassaan. Ammattiliitot perustelevat miljardiomaisuuttaan sillä, että heillä on lakkovalmius tarvittaessa. Työnantajaliittojen omaisuun on vielä muhkeampi kuin palkansaajajärjestöjen.
Näen erittäin hyvänä, että puolueen sisällä ammattiliittoaktiivit järjestäytyvät Peruspuurtajina. Niin kauan kuin perinteiset ammattiliikkeet ovat voimissaan, tarvitaan ehdottomasti edunvalvontaa myös Perussuomalaisten puolelta. Nostaisin kuitenkin paikallisen sopimisen Peruspuurtajien keskusteluun. Aika karuna pidän sitä, miten AKT torppasi Finnairin esittämän paikallisen sopimisin, jonka jopa matkustamohenkilöstö olisi hyväksynyt. Toisinaan epäilen ammattiliikkeiden omalla jääräpäisyydellään estävän työllisyyttä.

Kirjoitettu 28.4.2021

Kiitos Perussuomalaiset Tehyläiset – saimme kaksi valtuustopaikkaa!

Tiedote
27.4.2021

Tehyn valtuustovaalit pidettiin 29.3.–21.4.2021. Näissä vaaleissa Perussuomalaisilla Tehyläisillä oli ensimmäistä kertaa oma vaalilista , jossa ehdokkaana oli kaksikymmentä pitkän työuran sosiaali- ja terveysalalla tehnyttä perussuomalaista sotealan osaajaa.

Vaalien tulos oli ensikertalaisille varsin hyvä, sillä ääniä Perussuomalaisille Tehyläisille annettiin kaikkiaan 1083. Hienolla äänimäärällä valtuustoon tuli valituksi kaksi; Petri Kröger ja Arja Juvonen. Lisäksi kaikki muut PS-ehdokkaat valittiin varaedustajiksi.

– Upea vaalitulos ja siitä iso kiitos kaikille Perussuomalaisia Tehyläisiä äänestäneille, että ensi kertaa mukana olleiden perussuomalaisten ehdokkaiden äänimäärä nousi näinkin korkeaksi. Saavutimme äänimäärällä kaksi varsinaista valtuustopaikkaa ja kaikki muut 18 perussuomalaista Tehy-ehdokasta tuli valittua lisäksi varavaltuutetuksi, iloitsee PS-tehyläisten vaalilistan koordinaattori, kansanedustaja Arja Juvonen.

Lue Arjan haastattelu Tehy-vaalien tiimoilta Suomen Uutisista: Perussuomalaiset tyytyväisiä Tehyn valtuustovaalien tulokseen – Juvonen: ”Asetimme riman korkealle, ja tavoite saavutettiin”

Lisätietoja:

Arja Juvonen
050-531 1108
09-432 3060
arja.juvonen@nulleduskunta.fi

Perussuomalaisten Tehy-ehdokkaisiin voit tutstua tästä linkistä >

Tehy-vaalien tulospalveluun voit tutustua tästä linkistä >

Tehyn valtuusto tekee päätökset Tehyn jäsenten edunvalvonnasta, hyväksyy työehtosopimukset, tekee ratkaisuja esimerkiksi työtaistelutoimista sekä päättää liiton toiminnan linjauksista. Tehyn valtuuston järjestäytymiskokous pidetään 8.–9.6. Kokouksessa valitaan Tehylle puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja hallitus sekä valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat. Tehy on perustettu vuonna 1982 ja se on Suomen suurin sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan sekä alan opiskelijoiden ammattijärjestö. Jäseniä on yli 160 000, joista 18 000 on opiskelijoita. Jäseninä on muun muassa sairaanhoitajia, kätilöitä, lastenhoitajia, hammashoitajia, bioanalyytikoita, fysioterapeutteja, ensihoitajia, mielenterveyshoitajia, lähihoitajia ja jalkojenhoitajia.

Kirjoitettu 30.3.2021

Peruspuurtajat: Ay-liikkeen on noustava taistelemaan työehtosopimusten puolesta

Tiedote
30.3.2021

Ensin metsäpatruunat päättivät lopettaa valtakunnallisten työehtosopimusten teon ja siirtyä yrityskohtaiseen sopimiseen. Kun ammattiliitot seurasivat työnantajien toimia vain katseella, niin teknologiateollisuus rohkaistui lähtemään samalle kivikkoiselle tielle.

Nyt on viimeinen hetki ay-liikkeen ryhdistäytymiseen puolustamaan omien jäsentensä sopimusturvaa tarvittaessa, vaikka yleislakolla.

Valtakunnallisten työehtosopimusten vastinparina on aina työrauhavelvoite. Työnantajajärjestöt näkevät päiväunia yrityskohtaisesta työrauhavelvoitteesta. Tämä mahdollistaisi sen, että heikommin järjestäytyneissä työpaikoissa työntekijää vietäisiin kuin litran mittaa tulevaisuuden neuvotteluissa.

PRH:n ja Verohallinnon yhdessä ylläpitämä tietojärjestelmän mukaan Suomessa on noin 20 000 yli 10 henkeä työllistäviä yritystä. Jos jokainen sopisi työehdoistaan itse, tuo tarkoittaisi noin 10 000 työehtosopimusneuvottelua vuosittain. Puhumattakaan siitä, jos nuo neuvottelut käytäisiin työntekijätasolla.

Tämän seurauksena työmarkkinoiden rauhattomuus kasvaa, eikä suinkaan vähene. Kun riski työpaikkojen häiriöille kasvaa eksponentiaalisesti, Suomeen sijoittamisen kynnys kasvaa. Tämän, suurelta osalta poliittisen maariskin kasvamisen takia monet yritykset joutuvat miettimään kannattaako Suomeen enää investoida.

Pääministeri Sanna Marinin johdolla osa politiikoista tarjoaa vaihtoehdoksi tiukempaa lainsäädäntöä minipalkoineen alipalkkauksen kriminaliointeineen. Näin siirrettäisiin työehtosopimustoiminta eduskunnan kautta käräjäsaleihin. Lainsäädäntö on myös aivan liian jäykkä mekanismi erilaisten töiden ja työnkuvien eroavaisuuksien käsittelemiseksi reilusti ja oikeudenmukaisesti.

Pääministeri Sanna Marinilla on näytön paikka hallituksen puoliväliriihissä. Kepu on julkisesti kertonut tekevänsä paikallisesta sopimuksen edistämistä jopa hallituskysymyksen. Kepun malli hyvin todennäköisesti romuttaisi yleissitovuuden totaalisesti.

Työehtosopimusjärjestelmä ja yleissitovuus ovat elintärkeitä oikeudenmukaisten työmarkkinoiden kannalta. Niiden romuttaminen iskisi kaikkein kipeinten jo valmiiksi pienipalkkaisimpien työntekijöiden nilkkaan; joista monet ovat naisvaltaisia.

On todella surullista seurata, kuinka Marinin demarit yhtäällä vaativat tasa-arvoa, naisten aseman parantamista ja palkkaerojen pienentämistä, mutta toisaalla ovat hiiren hiljaa kun näiden alojen työehtojen kimppuun käydään ennenkuulumattomalla tavalla työnantajien toimesta.

Onko pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Marin valmis kampailemaan työmarkkinoiden toimivuuden tärkeimmän rakenteen eli työehtosopimusten ja niiden yleissitovuuden puolesta vai antaako hän periksi Kepulle ja työnantajaliitoille varjellakseen hallituksen koossapysymistä?

Peruspuurtajat – edustamme perussuomalaisia ay-aktiiveja

Lisätietoja:

Peruspuurtajat ry
Ari Perämaa
Puheenjohtaja
Puhelin: 0400 011747

Kirjoitettu 22.3.2021

Tehyn valtuustovaalien PS-ehdokkaat on julkaistu

Tehyn valtuustovaali 2021 PS-Ehdokkaat

Tehyn valtuustoon valitaan joka neljäs vuosi suoralla suhteellisella jäsenvaalilla 83 jäsentä ja vaalipiirinä vaaleissa on koko Suomi. Valtuusto tehtäviä ovat muun muassa Tehyn hallituksen ja puheenjohtajajien valinta sekä työehtosopimusten hyväksyminen. Lisäksi valtuusto päättää Tehyn rahan käytöstä ja muista toimintaan sekä jäsenistön edunvalvontaan liiittyvistä kannanotoista ja linjauksista.

On hienoa, että Tehdyn valtuustovaaliin saatiin erinomainen lista perussuomalaisista tehyläisistä, sillä perussuomalaisissa on on paljon eri ammatteissa ja työpaikoissa toimivia tehyläisiä – muista siis käyttää äänioikeuttasi 29.3 – 21.4.2021.

Katso alta perussuomalaiset Tehy-ehdokkaat ja käytä äänioikeuttasi 29.3-21.4.2021!

Vaaliaikataulu:

  • 31.1.2021 mennessä Tehyyn liittyneet jäsenet ovat vaalikelpoisia ja äänioikeutettuja.
  • Ehdokasasetteluaika on 8.-28.2.2021
  • Sähköinen äänestys: 29.3 – 21.4.2021
  • Vaalitulos vahvistetaan 26.4.
  • Uusi valtuusto järjestäytyy 8.-9.6.2021

Lisätietoja:

Arja Juvonen
050-531 1108
09-432 3060
arja.juvonen@nulleduskunta.fi

Kirjoitettu 1.2.2021

Peruspuurtajien hallitus 2021

Peruspuurtajat ry:n puheenjohtajaksi valittiin marraskuussa pidetyssä yhdistetyssä kevät- ja syyskokouksessa vuodelle 2021 Ari Perämaa.

Hallituksen 31.1.2021 pidetyssä järjestäytymiskokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi Sami Kymäläinen, sihteeriksi Kirsi-Maarit Asplund ja taloudenhoitajaksi Ari Perämaa.

Muita hallituksen jäseniä ovat Seppo Tamminen, Vesa Huttunen ja Miikka Valtonen. Hallituksen yleisvarajäseneksi valittiin Sari Niemelä.

 

Kirjoitettu 22.1.2021

Tehy-vaalit

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen ammattiliitto Tehyssä käydään maaliskuussa liittovaalit. Perussuomalaisia tehyläisiä kerätään nyt ehdokaslistoille, joten mikäli kuulut Tehyyn ja haluat olla mukana viemässä liittoa perussuomalaisempaan suuntaan, niin ota yhteyttä puolueen 2. varapuheenjohtajaan Arja Juvoseen (050 531 1108 / arja.juvonen@nulleduskunta.fi ), joka koordinoi Tehyn vaaleihin osallistumista.

Kirjoitettu 7.11.2020

Yhdistetty Kevät- ja syyskokous

Peruspuurtajat ry:n sääntömääräinen kevät- ja syyskokous pidetään sunnuntaina 28.11.2020 Tampereella. Ennakko ilmoittautuminen. Osallistuminen TEAMS:illa mahdollista.

Tarkempi aika tulee jäsenille sähköpostissa.

Tervetuloa

Peruspuurtajat ry:n hallitus

 

Kirjoitettu 13.9.2020

Kannatamme paikallista sopimista emme työnantajan direktio-oikeutta

Kokoomus on jättämässä lakialoitetta paikallisen sopimisen laajentamisesta lainsäädäntöteitse. He eivät halua asialle työmarkkinaosapuolten hyväksyntää.

Paikallinen sopiminen on hyvä ja kannatettava asia. Molemmin puolinen paikallinen sopiminen on jo nyt mahdollista. Työehtosopimukset määrittelevät minimiehdot silloin, kun sopiminen ei onnistu.

Työantaja ja työntekijäpuolella on erilainen käsitys siitä mikä on paikallista sopimista.

Työntekijäpuoli haluaa aitoa neuvottelemista ja sopimista, työnantajapuoli tarkoittaa paikallisella sopimisella heidän yksipuolista määräämisoikeutta, joka toteutetaan usein uhkailulla ja kiristyksellä.

Peruspuurtajat

Kirjoitettu 1.5.2020

TÄMÄN VAPUN MUISTAMME PITKÄÄN

Vapun juuret yltävät yli tuhannen vuoden taakse. Vappu sai nimensä 700-luvulla eläneestä pyhimyksestä ja abbedissasta Valborgista.

Keskiajalla vapunpäivänä alettiin pitää paraateja ja turnajaisia. Ruotsi-Suomen aikana opiskelijat ottivat oppia Ruotsista ja ylioppilaat alkoivat pitää vappua omanaan.

Teollistumisen myötä 1700–1800-luvuilla maailmaan syntyi työväenliike, joka vaati oikeuksiaan – kuten kahdeksan tunnin työpäivää. Ensimmäisestä päivästä toukokuuta tuli työväestön juhlapäivä.

Edelleen vappu on kevään, työn ja opiskelijoiden juhla vaikka tänä vuonna vietämme vappua poikkeusoloissa ilman vappumarsseja tai julkisia vappujuhlia.

Koronavirus aiheuttaa huolta ja murhetta.

Kriisistä selviäminen ei ole helppoa eikä yksinkertaista.

Kuinka järjestää lapsen päivähoito ja pärjääkö lapsi etäopetuksessa.

Isovanhempien apuun ei voi turvautua tässä tilanteessa.

Moni on etätöissä ilman työyhteisön sosiaalisia kontakteja muutoin kuin virtuaalisesti.

Yli 150 000 on lomautettu ja satoja tuhansia on yt-neuvotteluiden piirissä. Monilla työnteko on estynyt ja palkanmaksu keskeytetty, koska korvaavaa työtä ei löydy.

Lomia on siirretty ja pätkitty. Nuorille ei ole mahdollista järjestää kesätyöpaikkoja.

Jokapäiväisessä elämässä on pakko miettiä, että riittääkö raha ruokaan ja jokapäiväisiin pakollisiin kuluihin.

Monia mietityttää myös se, että kuinka Suomi ja koko maailmantalous nousee kriisin jälkeen ja kuinka se vaikuttaa elämäämme.

Useat ovat huolissan omasta ja läheisten terveydestä.

Vaikka työpaikoilla on kiinnitetty paljon huomiota korona aikana työturvallisuuteen, niin riski sairastua työpaikalla on monella kuitenkin suuri.

Ruokaa on hankittava jokaiseen kotiin, joten kauppojen on pysyttävä auki. Kassalla työskentelevä miettii, että riittääkö pleksilevy ja hanskat suojaamaan häntä ja asiakkaita.

Julkisten kulkuvälineiden on kuljettava, jotta ne jotka eivät voi olla etätöissä pääsevät työpaikoilleen. Linja-autoissa ja junissa voi kulkea myös niitä, jotka eivät tiedä kantavansa virusta.

Kauppojen on oltava auki.

Töitä tehdään työmailla turvavälit huomioiden ja tauot vietetään kaukana työkavereista, jotta sairastuminen pystyttäisiin välttämään.

Terveydenhoitohenkilöstö työskentelee jaksamisen rajoilla.

Suojavarusteita ei ole riittävästi tai ne ovat sellaisia, joista ei ole hyötyä.

Esimerkkinä vaikka edellä mainitut ammatit ja ammattiryhmät, jotka voivat altistua sairastumiselle ansaitsivat lisää palkkaa (vaarallisen työn lisää) ainakin poikkeustilan aikana pelkkien kiitosten sijasta.

Hyviäkin asioita on tapahtunut tänä poikkeuskeväänä.

Koronaepidemia on herättänyt ihmisissä halun auttaa tuttuja ja tuntemattomia. Jaetaan ilmaisia ruokakasseja tarvitseville, vapaaehtoiset käyvät kaupassa riskiryhmien puolesta ja yhteisöllisyyttä pidetään yllä erilaisilla tempauksilla.

Jääkö muutos pysyväksi. Toivottavasti ainakin hyvien asioiden osalta.

Kenelläkään ei liene tällä hetkellä vastauksia askarruttaviin kysymyksiin, mutta yritetään uskoa tulevaan ja nautitaan keväästä poikkeusoloista huolimatta.

Kiitetään tänä vappuna heitä, jotka pitävät yhteiskunnan pakollisia toimintoja käynnissä oman terveytensä uhalla.

 

Hyvää Vappua!

 

 

Kirjoitettu 9.10.2019

Perussuomalaiset ay-aktiivit vaativat ammattiliittoja palaamaan juurilleen

Mediatiedote

Helsinki 3.10.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset ay-aktiivit vaativat ammattiliittoja palaamaan juurilleen.

Ay-liikkeen on otettava tärkeimmäksi tehtäväkseen taistelu suomalaisten työntekijöiden ja työpaikkojen puolesta erilaisen viherlobbaamisen ja ideologisille paraateille osallistumisen sijaan.

Työntekijöiden näkökulmasta on tärkeintä, että palkalla tulee toimeen sekä työntekijä, että hänen perheensä. Hallituksen työntekijöitä rankaiseva ilmastopolitiikka on myrkkyä varsinkin lapsiperheille. Vaatimukset siirtyä oman auton käytöstä julkisiin tai polkupyörään todistavat, että ministeritkin elävät ihan jossain muussa maailmassa kuin minkä työntekijät kohtaavat jokapäiväisessä arjessaan.

Useissa perheissä oman auton vaihtaminen julkiseen liikenteeseen johtaisi mahdottomiin tilanteisiin vaikkapa lastenhoidon näkökulmasta. Lapsiperheiden äitien työpäivät ja lasten hoidossa oloaika pitenisivät pahimmillaan tuntikausia kaupungeissakin, puhumattakaan haja-asutusalueista. Ilmastopoliittiset polttoaineiden ja energian hinnankorotukset johtavat lapsiperheet taloudelliseen ahdinkoon ja estävät aivan liian usein täysipainoisen perhe-elämän viettämisen.

Perussuomalaisten ay-aktiivit vaativatkin ammattiliittojen viherhaaveilun lopettamista ja työntekijöiden todellisen ahdingon tiedostamista.

Peruspuurtajat Suomalaisen työn puolesta

Ari Perämaa
Peruspuurtajat puheejohtaja
Teollisuusliitto jäsen
Puh. 0400 011747

Sami Kymäläinen
Peruspuurtajat varapuheenjohtaja
Palvelualojen ammattiliito PAM/Turvallisuusalan ammattiliitto
Puh. 040 0791191

Kirsi-Maarit Asplund
Peruspuurtajat sihteeri