Perussuomalaiset ay-aktiivit vaativat ammattiliittoja palaamaan juurilleen

Mediatiedote

Helsinki 3.10.2019
Julkaisuvapaa

Perussuomalaiset ay-aktiivit vaativat ammattiliittoja palaamaan juurilleen.

Ay-liikkeen on otettava tärkeimmäksi tehtäväkseen taistelu suomalaisten työntekijöiden ja työpaikkojen puolesta erilaisen viherlobbaamisen ja ideologisille paraateille osallistumisen sijaan.

Työntekijöiden näkökulmasta on tärkeintä, että palkalla tulee toimeen sekä työntekijä, että hänen perheensä. Hallituksen työntekijöitä rankaiseva ilmastopolitiikka on myrkkyä varsinkin lapsiperheille. Vaatimukset siirtyä oman auton käytöstä julkisiin tai polkupyörään todistavat, että ministeritkin elävät ihan jossain muussa maailmassa kuin minkä työntekijät kohtaavat jokapäiväisessä arjessaan.

Useissa perheissä oman auton vaihtaminen julkiseen liikenteeseen johtaisi mahdottomiin tilanteisiin vaikkapa lastenhoidon näkökulmasta. Lapsiperheiden äitien työpäivät ja lasten hoidossa oloaika pitenisivät pahimmillaan tuntikausia kaupungeissakin, puhumattakaan haja-asutusalueista. Ilmastopoliittiset polttoaineiden ja energian hinnankorotukset johtavat lapsiperheet taloudelliseen ahdinkoon ja estävät aivan liian usein täysipainoisen perhe-elämän viettämisen.

Perussuomalaisten ay-aktiivit vaativatkin ammattiliittojen viherhaaveilun lopettamista ja työntekijöiden todellisen ahdingon tiedostamista.

Peruspuurtajat Suomalaisen työn puolesta

Ari Perämaa
Peruspuurtajat puheejohtaja
Teollisuusliitto jäsen
Puh. 0400 011747

Sami Kymäläinen
Peruspuurtajat varapuheenjohtaja
Palvelualojen ammattiliito PAM/Turvallisuusalan ammattiliitto
Puh. 040 0791191

Kirsi-Maarit Asplund
Peruspuurtajat sihteeri

Kirjoitettu 9.10.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa